Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.08.2018

Cheltuielile de repatriere a celor 6 cetățeni moldoveni decedați la Kaluga vor fi acoperite de Guvern

Prim-ministrul Pavel Filip a dispus în această dimineață crearea celulei de criză care să ofere tot suportul necesar celor implicați în accidentul rutier în apropiere de regiunea Kaluga, Federația Rusă, precum și rudelor și apropiaților acestora. Din aceasta fac parte reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Premierul a solicitat IGSU ca o echipă de specialiști să se deplaseze în Federația Rusă pentru a acorda suport răniților, dar și pentru a ajuta în procedura de repatriere a cadavrelor. Prin urmare, astăzi 4 angajați IGSU pleacă în Federația Rusă în acest scop. Totodată, Pavel Filip a cerut ambasadei Republicii Moldova la Moscova să se asigure că cei traumatizați au parte de îngrijirea necesară, iar în cazul în care starea acestora este gravă, IGSU să asigure transportarea lor acasă cu echipajul SMURD. Angajații ambasadei s-au deplasat la locul accidentului, dar și în spitalul unde sunt internați cei răniți, care au fost deja identificați.

Premierul Pavel Filip transmite condoleanțe rudelor și apropiaților celor decedați în tragicul accident.

Șeful Executivului a anunțat că cheltuielile de repatriere a cadavrelor celor 6 cetățeni moldoveni decedați vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în această dimineață, la ora 7:40, pe traseul M3 spre Ucraina, în apropiere de regiunea Kaluga, Federația Rusă, a avut loc un accident rutier cu implicarea a 3 unități de transport. 8 persoane au murit, dintre care 6 sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Alți 8 cetățeni moldoveni sunt internați în spital cu traumatisme.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus