Trimite e-mail | Printeaza
Social
01.08.2018

Uniunea Europeană va oferi 11 milioane de euro pentru apă și canalizare în raionul Cahul

Uniunea Europeană va oferi 11 milioane de euro pentru apă și canalizare în raionul Cahul

Orașul Cahul și alte patru sate vecine vor beneficia de servicii mai bune de aprovizionare cu apă și canalizare. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană, care prevede un grant de 11 milioane de euro în acest sens.

În cadrul proiectului, vor fi construiți 8 km de apeduct și de rețele de canalizare în satul Cotihana și sisteme de canalizare în satele Crihana Veche, Pașcani și Manta. De asemenea, în orașul Cahul va fi reabilitat și extins cu 11 km sistemul de alimentare cu apă, vor fi extinse rețelele de canalizare, va fi reparată stația de pompare și va fi reabilitată clădirea administrativă Apă Canal Cahul.

Proiectul este complementar altor două inițiative de reabilitare a infrastructurii de bază de apă și canalizare în raionul Cahul, realizate cu sprijinul financiar al Germaniei. Valoarea granturilor oferite în cadrul acestora este de 23,5 milioane de euro. Toate cele trei proiecte vor fi implementate de către Banca de Dezvoltare Germană (KfW), potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus