Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-08-01/dificulta-ile-reziden-ilor-aeroportului-interna-ional-liber-marcule-ti-au-fost-discutate-astazi-la-m-55060.html
Data: Aug 1, 2018 (22:11)

Dificultățile rezidenților Aeroportului Internațional Liber „Mărculești” au fost discutate astăzi la Ministerul Economiei și Infrastructurii

În cadrul unei ședinței a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu rezidenții Aeroportului au fost analizate provocările, identificate soluțiile de depășire a acestora și stabilite oportunitățile de dezvoltare a Aeroportului de la Mărculești.

„Ne dorim ca lucrurile să meargă bine în cadrul Aeroportului Mărculești, pentru ca să reușim să atragem noi rezidenți. Trebuie să depunem eforturi comune pentru dezvoltarea Aeroportului, modernizarea infrastructurii, crearea condițiilor bune de activitate. Astfel, vom deveni competitivi și atractivi pentru investitorii străini”, a punctat Chiril Gaburici.

Printre subiectele discutate în cadrul ședinței au fost necesitatea reparării și întreținerii pistei, respectarea Regulamentului de acces privind sistemul autorizat de trecere pe teritoriul Aeroportului Internațional Liber „Mărculești”, lipsa pazei aeronavelor pe teritoriul aeroportului, prețurile de locațiune nejustificate, lipsa accesului la depozitul vamal, comunicarea defectuoasă cu administrația aeroportului, precum și necesitatea specialiștilor certificați de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, până la sfârșitul lunii august, va avea loc o nouă ședință cu rezidenții Aeroportului Mărculești, pentru menținerea unui dialog constructiv. La ședința următoare vor fi analizate măsurile întreprinse și propunerile venite de la rezidenți. Totodată, Chiril Gaburici a îndemnat reprezentanții companiilor să se implice și să vină cu propuneri concrete de îmbunătățire a situației și de dezvoltare a Aeroportului Mărculești.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul Aeroportului Internațional Liber „Mărculești” își desfășoară activitatea opt rezidenți.