Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-07-30/pe-parcursul-unui-an-de-studii-ar-putea-fi-organizate-trei-sesiuni-de-sus-inere-a-examenelor-de-baca-55009.html
Data: Jul 30, 2018 (21:22)

Pe parcursul unui an de studii ar putea fi organizate trei sesiuni de susținere a examenelor de Bacalaureat

Inițiativa  legislativă a unui grup de deputați a fost aprobată în prima lectură, la ultima ședință a sesiunii de primăvară 2018.  Autorii inițiativei propun ca, în caz de nepromovare a celei de-a doua sesiuni de examinare ordinare, candidații să mai poată susțină examenul de Bacalaureat încă o dată. Toate cele 3 sesiuni ar putea fi susținute gratuit, dacă Guvernul va accepta această propunere.
 
Deputații argumentează că actualele prevederi legale sunt restrictive și creează bariere celor care doresc să promoveze învățământul liceal. Mai mult, parlamentarii consideră nejustificat termenul de așteptare de 12 luni, conform actualelor prevederi, pentru a susține repetat examenul la disciplinele la care elevii au obținut note mai mici decât 5.
 
Proiectul urmează a fi dezbătut și votat în lectură finală, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.