Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.07.2018

Banca Națională a sancționat cu amendă doi acționari ai „Băncii de Finanțe și Comerț” S.A.

Banca Națională a sancționat cu amendă doi acționari ai „Băncii de Finanțe și Comerț” S.A.

Comitetul executiv al Băncii Naționale a hotărât sancționarea cu amendă a doi deținători direcți de dețineri calificate în capitalul „Băncii de Finanțe și Comerț” S.A. – ”Biotex Com” SRL (6,82%) și ”Avicomagro” SRL (6,82%), pentru neprezentarea  în volum complet a informațiilor/documentelor solicitate de Banca Națională în scopul exercitării atribuției de supraveghere și evaluare a calității acționarilor, în conformitate cu prevederile Legii privind activitatea băncilor și ale Regulamentului nr.127 din 27.06.2013 cu privire la deținerea cotelor de participare în capitalul social al băncii.

Potrivit BNM, amenda este aplicată în mărime de 1% din deținerea acționarilor vizați în capitalul social al băncii și va fi vărsată la bugetul de stat.

Informații mai detaliate cu privire la decizia de aplicare a sancțiunilor, stadiul contestării și rezultatul acesteia vedeți în tabelul „Sancțiunile aplicate de Banca Națională a Moldovei în temeiul Legii privind activitatea băncilor”.

Banca activează în regim normal și prestează toate serviciile propuse, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus