Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.07.2018

Sistemul actual de taxe pentru folosirea drumurilor la intrarea și părăsirea Republicii Moldova a fost modificat

Sistemul actual de taxe pentru folosirea drumurilor la intrarea și părăsirea Republicii Moldova a fost modificat

Parlamentul, în ședința de astăzi, a votat, în lectură finală, un proiect de modificare a unor acte legislative, în acest sens.  Inițiativa aparține unui grup de deputați și a fost susținută, în lectură finală, de către 55 de parlamentari din  cei prezenți.
 
Modificările introduc mecanismul privind aplicarea vinietei pentru autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova (microbuze, autobuze, camioane și remorci) înlocuind sistemul actual de taxe pentru folosirea drumurilor la intrarea și tranzitarea țării. Noul mecanism de taxare prevede diminuarea taxei pentru folosirea drumurilor din Republica Moldova pentru autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova în funcție de perioada aflării acestora pe teritoriul țării și categoria vehiculului rutier.
 
Vinieta se propune a fi pentru o perioadă de valabilitate de o zi, 7 zile, 15 zile, 30 de zile, 90 de zile 180 de zile, şi 12 luni. Perioada de valabilitate a acesteia va începe de la ora 0:00 a zilei solicitate de utilizator şi va expira la ora 24:00 a ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitată taxa.
 
De asemenea, se modifică programul de transport rutier privind introducerea unei rute noi, prelungirea rutei, majorarea numărului de curse, introducerea de stații sau modificarea orelor graficului de circulație. Este stipulată intrarea/ieșirea operatorilor de transport rutier străini pe teritoriul țării ca țară de tranzit sau destinație numai în baza autorizațiilor unitare bilaterale sau multilaterale de transport rutier de mărfuri sau persoane, conform obligațiilor tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus