Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-07-27/persoanele-care-detzin-functzii-de-demnitate-publica-in-cadrul-administratziei-publice-locale-vor-be-55007.html
Data: Jul 27, 2018 (23:14)

Persoanele care deţin funcţii de demnitate publică în cadrul administraţiei publice locale vor beneficia de plăţi de stimulare, în mărime de până la 50 la sută din salariul lunar

Persoanele care deţin funcţii de demnitate publică în cadrul administraţiei publice locale vor beneficia de plăţi de stimulare. Inițiativa aparține unui grup de deputați și a fost votată de Parlament, în lectură finală.
 
Astfel, persoanele care deţin funcţii de demnitate publică în cadrul administraţiei publice locale vor beneficia de plăţi de stimulare, în mărime de până la 50 la sută din salariul lunar. Plăţile urmează a fi achitate pentru timpul efectiv lucrat, proporţional salariului lunar stabilit.
 
Totodată, personalul care efectuează deservirea tehnică şi asigură funcţionarea autorităţilor administraţiei publice locale va beneficia de plăţi de stimulare în mărime de până la 15 la sută din salariul de funcţie.
 
Noile modificări acordă Consiliilor raionale şi locale dreptul de a majora salariile angajaţilor unităţilor sferei sociale din localităţile rurale şi oraşe din contul veniturilor suplimentare obţinute la executarea bugetului local, în proporţie de până la 20 % din salariul de bază.
 
Potrivit autorilor, scopul proiectului este de a atrage şi menţine tinerii specialişti în localitățile rurale, precum și sporirea atribuţiilor de autogestiune a bugetelor locale, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.