Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.07.2018

Declarația comună a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Republicii Polone

Declarația Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Republicii Polone reafirmă angajamentul țării noastre de integrare europeană drept unicul și cel mai eficient instrument pentru a asigura prosperitatea, securitatea și dezvoltarea durabilă.

Documentul a fost semnat astăzi, la Chișinău, la finalul celei de-a V-a sesiuni a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Republicii Polone, de către Copreședinții Adunării, Nae-Simion Pleșca și Ryszard Terlecki.

Parlamentarii apreciază sprijinul acordat de Republica Polonă, în calitate de țară membră a Uniunii Europene, prin împărtășirea experienței proprii de integrare în UE, precum și prin Programul de Asistență pentru Dezvoltare. Republica Polonă este un susținător constant al parcursului european al Republicii Moldova.

Declarația asigură disponibilitatea Republicii Moldova și Republicii Polone de a sprijini inițiativele regionale și macroregionale. Documentul reafirmă interesul constant al Parlamentului Republicii Moldova, al Sejmului și Senatului Republicii Polone pentru valorificarea potențialului de cooperare interparlamentară, precum și pentru fortificarea relațiilor de colaborare şi prietenie dintre cele două state.

Adunarea Parlamentară Republica Moldova – Republica Polonă este un organ consultativ interparlamentar, constituit în 2011, în vederea elaborării punctelor de vedere comune privind proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral, în special în contextul procesului de asociere a Republicii Moldova la UE, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus