Trimite e-mail | Printeaza
Social
21.07.2018

Cadrele didactice și personalul științifico-didactic din instituțiile de învățământ vor primi salarii majorate de la 1 septembrie curent

Cadrele didactice și personalul științifico-didactic din instituțiile de învățământ vor primi salarii majorate de la 1 septembrie curent

Parlamentul a examinat, în ședința de vineri, modificări și completări ale legislației în acest sens și le-a votat, în I lectură.  Potrivit proiectului, salariul de funcție al cadrelor didactice și al personalului științifico-didactic din instituțiile de învățământ superior, general și profesional tehnic, finanțate de la buget, va fi indexat cu 7,99%. Majorarea este calculată conform creşterii procentuale a salariului mediu prognozat pe economie pentru anul curent faţă de salariul mediu al cadrelor didactice atins în trimestru IV al anului trecut. Pentru efectuarea majorărilor, în acest an, în bugetul de stat sunt prevăzute mijloace în sumă de 130 milioane de lei.
 
Conform datelor Biroului Naţional de Statistică,  salariul mediu lunar al cadrelor didactice, în ultimul  trimestrul al anului 2017 a constituit 5722,7 lei, iar cel mediu pe economie, prognozat pentru anul curent, este de 6180 lei.
 
Alte modificări propun reintroducerea sporului lunar pentru eficiență în calitate de componentă a salariului total al funcționarului public și aducerea în concordanță cu noile prevederi, adoptate recent, privind activitatea administrației sistemuluii penitenciar, a Biroului de Curieri Speciali etc.
 
Proiectul urmează a fi votat în lectură finală, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus