Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.07.2018

Pavel Filip a prezentat-o astăzi angajaților Agenției de Investiții pe directoarea instituției, Rodica Verbeniuc

 Pavel Filip a prezentat-o astăzi angajaților Agenției de Investiții pe directoarea instituției, Rodica Verbeniuc

Șeful Executivului i-a urat conducătoarei Agenției succes în activitatea profesională, menționând că urmează a fi întreprinse mai multe eforturi pentru a asigura funcționalitatea autorității care a comasat domenii cheie pentru dezvoltarea economiei. În context, premierul s-a referit la atribuțiile Agenției în urma reorganizării acesteia, precizând că, în noua sa structură, instituția va contribui la promovarea mai eficientă a serviciilor turistice și a Republicii Moldova ca o destinație atractivă pentru investitori.

„Eu cred că acum avem ce le spune investitorilor. Republica Moldova a devenit mai atractivă pentru investiții, însă în continuare urmează o muncă enormă, așa cum se întâmplă de fiecare dată atunci când avem de construit ceva”, a spus premierul.

La rândul său, Rodica Verbeniuc, a mulțumit pentru încrederea acordată, reiterând rolul strategic pe care Executivul îl acordă Agenției de Investiții și comunității de business: „Guvernul muncește pentru a crea condițiile și oportunitățile necesare pentru a convinge și a atrage investitorii.Noi urmează să utilizăm aceste  instrumente în modul cel mai eficient”.

Directorul Agenției de Investiții a absolvit Universitatea Babeș-Bolyai din România și are o experiență vastă în cadrul unei companii internaționale de telefonie mobilă.

Crearea Agenției de Investiții a fost aprobată în luna aprilie curent, prin fuziunea Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova și a Agenţiei Turismului, aceasta fiind un rezultat al reformei Administrației Publice Centrale, anunță, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus