Trimite e-mail | Printeaza
Social
19.07.2018

Cuantumul alocaţiei lunare de stat pentru victimele reabilitate ale represiunilor politice se va majora de la 1 septembrie 2018

Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul pentru modificarea şi completarea legii cu privire la protecţia socială suplimentară a unor categorii de populaţie, în lectură finală.
 
Astfel, victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917–1990 vor primi o alocație lunară de stat în valoare de 500 de lei, comparativ cu 100 de lei, în prezent. Totodată, persoanele care se încadrează în două sau mai multe categorii de beneficiari li se va stabili o singură alocaţie, la alegere.
 
Potrivit autorilor, modificările au fost efectuate cu scopul asigurării unei protecţii suplimentare celor 8452 de victime reabilitate ale represiunilor politice, cuantumul alocației cărora nu a fost majorat din anul 2012.
 
Pentru implementarea modificărilor propuse în anul 2018 vor fi necesare mijloace financiare în sumă de 12,9 mln lei. Banii sunt prevăzuți în limita sumei transferurilor de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul curent.
 
Modificările au fost susținute de 82 de deputați din cei prezenți la ședință, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus