Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.07.2018

Consiliul Concurenței va avea acces la bazele de date deținute de autorități pentru informații necesare investigațiilor concurențiale

Consiliul Concurenței va avea acces la unele baze de date deținute de autoritățile și instituțiile publice în vederea obținerii în termeni restrânși a informațiilor necesare efectuării investigațiilor concurențiale. Un proiect de modificare și completare a legislației în domeniu a fost votat de Parlament, astăzi, în prima lectură.
 
De asemenea, urmează a fi operate unele modificări la Legea cu privire la ajutorul de stat în conformitate cu prevederile în materie de ajutor de stat ale Uniunii Europene și în vederea implementării Acordului de Asociere Republica Moldova – UE.
 
Potrivit prevederilor propuse, ajutorul de stat va putea fi acordat sub formă de subvenții, alocații bugetare, anularea sau preluarea de datorii și pierderi, exceptări sau amânări de la plata taxelor, impozitelor și altor plăți obligatorii, acordarea unor împrumuturi cu condiții preferențiale, investiții ale furnizorului, garanții acordate de stat, reducerile de preț la bunurile și serviciile furnizate.
 
Autorii propun ca, în cazul ajutorului de stat acordat ilegal și a celui utilizat abuziv, dreptul Consiliului Concurenței de a lua măsuri privind recuperarea acestuia să fie supus unui termen de prescripție de 10 ani.
 
Proiectul de lege urmează a fi votat de plenul Parlamentului, în lectură finală, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus