Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.07.2018

Republica Moldova este interesată în aprofundarea relațiilor de cooperare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

Republica Moldova este interesată în aprofundarea relațiilor de cooperare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

Republica Moldova este interesată în aprofundarea relațiilor de cooperare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) și va sprijini activităţile planificate de comun acord în vederea consolidării parteneriatului bilateral. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu viceguvernatorul CEB, Rosa María Sánchez-Yebra Alonso, aflată într-o vizită de lucru în țara noastră.

În cadrul discuțiilor interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind colaborarea bilaterală între Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, menționând că pe parcursul celor 20 ani de parteneriat au fost implementate mai multe proiecte de importanță națională și socială pentru cetățenii țării noastre. 

Tudor Ulianovschi și Rosa María Sánchez-Yebra Alonso au trecut în revistă și proiectele actuale, precum construcția unui nou penitenciar, locuințelor sociale, inclusiv pentru veteranii și invalizii de război, persoanele intern deplasate din raioanele de est ale Republicii Moldova, etc.

Potrivit MAEIE, interlocutorii au salutat noul Acord-cadru de împrumut pentru procurarea noilor ambulanțe pentru sistemul medical din țară. Tudor Ulianovschi și Rosa María Sánchez-Yebra Alonso au examinat și posibilitatea inițierii unor noi proiecte în domeniul IT, educație, etc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus