Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-07-11/pavel-filip-solicita-investigarea-de-urgen-a-a-acuza-iilor-privind-punerea-unor-diagnostice-gre-ite--54718.html
Data: Jul 11, 2018 (22:01)

Pavel Filip solicită investigarea de urgență a acuzațiilor privind punerea unor diagnostice greșite copiilor în spitalele municipale

În ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, premierul Pavel Filip s-a referit la sesizarea privind unele nereguli în spitale, făcută de către un medic pe rețelele de socializare. Acuzațiile vizează punerea unor diagnostice incorecte copiilor în spitalele municipale, pentru a obține astfel mai multe alocări de la Casa Națională de Asigurări Sociale.

Prim-ministrul a solicitat acțiuni prompte din partea Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a Centrului Național Anticorupție. „Nu vreau să așteptăm investigațiile și analizele Comisiei create în acest scop, ci să vă adresați la CNA, la Procuratură, astfel încât să vină ei cu o claritate pentru că, dacă s-au făcut asemenea declarații, se cunosc care sunt aceste cazuri, care sunt aceste nume care ipotetic ar fi putut să facă asemenea încălcări”, a spus premierul.

Totodată, șeful Executivului a venit cu un îndemn pentru toți cei care sesizează nereguli în sistemul medical: „De ce se limitează doar la o postare pe facebook? Toți care văd că sunt nereguli trebuie să meargă la CNA și la Procuratură pentru a spune despre acest lucru și să informeze autoritățile statului care sunt responsabile de acest domeniu”.

În această ordine de idei, premierul a spus că își dorește o clarificare cât mai rapidă a situației. În context, Centru Național Anticorupție a informat că s-a autosesizat pe acest caz și au fost deja inițiate investigații, a relatat Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.