Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.07.2018

Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru săptămâna curentă

Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru săptămâna curentă

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, în ședința de astăzi, ordinea de zi a ședințelor plenare pentru săptămâna curentă. Deputații vor dezbate proiectul Strategiei naționale de apărare și a Planului de acțiuni privind implementarea acesteia pentru anii 2018 – 2021, proiectul Strategiei de dezvoltare a pieței financiare nebancare pe anii 2018 – 2022 și a Planului de acțiuni aferent implementării acesteia, precum și Regulamentul Stindardului Președintelui Parlamentului Republicii Moldova.

Pe ordinea de zi mai figurează proiectul de lege privind avertizorii de integritate, hotărârea pentru aprobarea Raportului privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017 și hotărârea privind eliberarea din funcție a unui judecător al Curții Supreme de Justiție.

Plenul Parlamentului va mai examina propunerile de modificare și completare a Codului muncii, Codului penal, Legii privind administrația publică locală, Legii cu privire la organizarea activității notarilor, Legii privind protecția consumatorilor, Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație. 

Deputații vor mai dezbate un șir de modificări și completări la Legea cu privire la protecția copiilor împotriva impactului negativ al informației, Legea privind sistemul public de pensii, Legea finanțelor publice și responsabilităților bugetar-fiscale.

Parlamentul se va convoca în ședințe plenare joi, 12 iulie, și vineri, 13 iulie, începând cu ora 10.00, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus