Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-07-01/o-companie-spaniola-de-inginerie-dispusa-sa-investeasca-in-sectorul-energetic-din-republica-moldova-54561.html
Data: Jul 1, 2018 (23:05)

O companie spaniolă de inginerie, dispusă să investească în sectorul energetic din Republica Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut discuții cu reprezentanții uneia dintre cele mai mari companii de inginerie din Spania - Empresarios Agrupados SA, care este dispusă să investească în sectorul energetic din Republica Moldova. Părțile au discutat despre posibilitatea producerii și livrării energiei electrice și energiei termice, reieșind din necesitățile și posibilitățile pe care le oferă țara noastră.

Chiril Gaburici a mulțumit reprezentanților concernului spaniol pentru interesul de a investi în sectorul energetic, subliniind că asigurarea securității energetice a Republicii Moldova este o prioritate a Ministerului Economiei și Infrastructurii. „Sectorul energetic este foarte important pentru noi. Deocamdată, nu avem independență la acest capitol. Interesul dumneavoastră coincide cu prioritățile noastre. Ținând cont că este un sector strategic pentru Republica Moldova, trebuie să acționăm corect și transparent la fiecare etapă”, a subliniat Ministrul Economiei și Infrastructurii.

La rândul său, Francisco Sendrero, președinte Aglomancha Empresa Constructora SA, reprezentantă a Empresarios Agrupados SA, a afirmat că experții lor au studiat posibilitățile pe care le are țara noastră pentru dezvoltarea sectorului energetic și compania este interesată să investească în acest sector. „Suntem dispuși să investim peste 150 de milioane de euro în ingineria și dezvoltarea infrastructurii necesare pentru producerea și livrarea de energie electrică și energie termică”, a afirmat Francisco Sendrero.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, compania spaniolă a fost fondată în 1971 și oferă consultanță în inginerie electrică, inginerie electronică și telecomunicații. De asemenea, are dezvoltate proiecte în energetică în mai multe țări, printre care Spania, Franța, Marea Britanie.