Trimite e-mail | Printeaza
Social
01.07.2018

Moldova și România își consolidează relațiile de cooperare în domeniul turismului

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul hotărârii de Guvern cu privire la semnarea Acordului dintre  Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul turismului. Acordul exprimă voința statelor de a-și extinde relațiile de cooperare în domeniul turismului, prin crearea condițiilor favorabile pentru atragerea investițiilor în scopul susținerii și dezvoltării turismului, în conformitate cu legislația națională a fiecărui stat, schimbul de bune practici în domeniul infrastructurii turistice și pregătirea profesională a personalului din industriile turistice ale ambelor părți.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că turismul reprezintă un factor cheie pentru progresul socio-economic, reiterând că Republica Moldova dispune de un bogat potențial, pentru a dezvolta un sector turistic viabil, care să genereze pentru populație venituri și posibilități de încadrare în câmpul muncii, precum și alte beneficii economice și sociale.

„Conform datelor statistice, în anul 2016, Republica Moldova a fost vizitată de circa 30 de mii de cetățeni ai României, iar în 2017 - de aproape 36 de mii, cu peste 6 mii de persoane mai mult, ceea ce denotă o creștere de circa 20%. Astfel, observăm  un interes sporit al turiștilor români de a vizita țara noastră”, a explicat Chiril Gaburici.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, Acordul va contribui la promovarea imaginii țării noastre pe plan internațional și va fi un element important pentru dezvoltarea relațiilor în domeniul turismului între Republica Moldova și România.

Țara noastră are semnate acorduri de colaborare în domeniul turismului cu peste 20 de state, numărul acestora fiind în permanentă creștere.

 

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus