Trimite e-mail | Printeaza
Social
01.07.2018

Despăgubiri în sumă de 5,48 milioane de lei pentru victimele represiunilor politice

63 de persoane din diferite raioane ale țării, inclusiv UTA Găgăuzia, victime ale represiunilor politice, care și-au pierdut bunurile în urma naționalizării sau confiscării lor, vor obține ajutor financiar sub formă de compensaţie pentru recuperarea valorii acestora. O decizie în acest sens a fost aprobată de Executiv.

Pentru achitarea compensațiilor din bugetul de stat vor fi alocate 5,48 milioane de lei. Suma va fi distribuită în cinci tranșe, pentru toate persoanele cărora le-a fost stabilită compensația începând cu anul 2014 și finalizând cu 2017, inclusiv pentru plata tranșei unice persoanelor care au împlinit vârsta de 75 de ani.

Documentul mai stabilește că pentru bunurile cu o valoare de 200 mii de lei, plata compensației poate fi repartizată pe o perioadă de până la 3 ani, iar în cazul când valoarea bunurilor depăşeşte suma de 200 mii de lei - pe o perioadă de până la 5 ani.

În acest scop, pentru anul 2018, în bugetul de stat sunt aprobate mijloace financiare în sumă de 7,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus