Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.06.2018

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control este îngrijorată de utilizarea armelor de foc de către structurile transnistrene în Zona de Securitate

Pe 28 iunie a.c., în or. Bender sub președinția Copreședintelui delegației Federației Ruse (FR) Ilia Uvarov, s-a întrunit Comisia Unificată de Control (CUC). Conform agendei de lucru CUC a examinat chestiunea organizatorică, în cadrul căreia Comisia la desemnat în funcția de observator militar din partea FR pe maiorul Pavel Kolecenkov.

Din motivul că Comandamentul Militar Întrunit (CMÎ) nu a fost în stare să prezinte rapoartele săptămânale privind situația din Zona de Securitate (ZS) din perioada 13-19 iunie a.c. și 20-26 iunie a.c., care cuprind recentele deplasări neautorizate a efectivelor militare în ZS, precum și din motivul că nu a fost găsit un consens între Comandanții militari superiori din partea FR, Ucrainei, Republicii Moldova și Regiunii transnistrene în vederea semnării acestora, Șeful delegației FR în CUC, Ilia Uvarov a propus examinarea Rapoartelor menționate în cadrul următoarei ședințe. Această propunere a fost acceptată unanim de către toate componentele CUC.

Cât privește acțiunile CUC și CMÎ în legătură cu redeschiderea pe 18 noiembrie 2017 a podului din preajma satelor Gura - Bâcului și Bâcioc, Delegația Federației Ruse, a prezentat tuturor componentelor Comisiei viziunile sale, care în urma examinării prealabile de către delegații, reprezentanților Ucrainei și Misiunii OSCE în Republica Moldova, s-a convenit la consultări suplimentare, discuțiile urmând a continua la ședința CUC care va avea loc pe 5 iulie 2018.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a diseminat o adresare (poate fi citită mai jos) către toate componentele CUC, în care își expune îngrijorarea privind utilizarea armelor de foc de către structurile transnistrene în Zona de Securitate, anunță Delegația Republicii Moldova în CUC.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus