Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-06-28/andrian-candu-a-mul-umit-sua-pentru-suport-54524.html
Data: Jun 28, 2018 (21:11)

Andrian Candu a mulțumit SUA pentru suport

Riscurile de securitate generate de prezența nesancționată a trupelor rusești în zonă, securitatea energetică în Estul Europei, precum și reformele derulate au fost discutate la o întrevedere a președinților Parlamentelor Moldovei, Georgiei și Ucrainei cu membrii Comisiei pentru politică externă din Senatul SUA.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a solicitat angajamentul deplin și activ al Statelor Unite în promovarea valorilor democratice, implementarea reformelor și asigurarea securității în regiune. Împreună cu omologii săi din Georgia și Ucraina, Andrian Candu a mulțumit SUA pentru suport și mesaje de încurajare. Ei au primit asigurări de susținere a proiectului de cooperare regională pentru securitate și integrare europeană, lansat la Chișinău în martie curent.

Părțile au discutat despre importanța rezoluției din Congresul SUA pentru Moldova, precum și rezoluției care vine în  susținerea Moldovei, Georgiei și Ucrainei. De asemenea, a fost abordată problema Nord Stream 2, proiect văzut drept amenințare pentru securitatea energetică din regiune.

Președintele Parlamentului Andrian Candu, împreună cu omologii săi din Georgia și Ucraina, însoțiți de președintele Parlamentului din Lituania și vicepreședintele Senatului Poloniei, efectuează, în premieră, o vizită trilaterală în SUA în perioada 25 iunie-1 iulie curent, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.