Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.06.2018

Transportatorii moldoveni, care merg în Bulgaria, vor putea tranzita România fără a avea nevoie de autorizații speciale în acest sens

Transportatorii moldoveni, care merg în Bulgaria, vor putea tranzita România fără a avea nevoie de autorizații speciale în acest sens

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisie mixte moldo-române, care se desfășoară în perioada 26-27 iunie, la București. Delegația Republicii Moldova este condusă de Secretarul de Stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Serghei Bucataru, iar delegația României – de directorul Direcției Transport Rutier din cadrul Ministerului Transporturilor, Corneliu-Ioan Dimitriu. În cadrul ședințelor comisiei sunt abordate subiecte ce țin de îmbunătățirea calității transportului rutier internațional și soluționarea dificultăților din domeniu.

Serghei Bucataru, a menționat că, Comisia mixtă rutieră este o oportunitate de a promova și intensifica relațiile în domeniul transportului rutier internațional de marfă și de persoane dintre Republica Moldova și România în interesul operatorilor de transport. Potrivit secretarului de stat, Comisia mixtă analizează modul în care se desfășoară transportul rutier internațional și dificultățile care au apărut în cooperarea bilaterală. De asemenea,  membrii Comisiei au ca scop identificarea soluțiilor pentru rezolvarea acestor dificultăți, în interesul operatorilor de transport din România și Republica Moldova.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse mai multe subiecte cu privire la  transportul rutier de marfă şi transportul de persoane, printre care problema taxelor pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova, care a fost introdusă pe teritoriul Republicii Moldova din februarie 2018, reglementarea serviciilor de transport rutier de marfă dintre Romania şi Republica Moldova, timpul îndelungat al staționării camioanelor la punctele de trecere a frontierei de stat, precum și autorizarea serviciilor regulate de transport persoane, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus