Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-06-26/proiectul-codului-serviciilor-media-audiovizuale-va-fi-prezentat-unui-grup-de-eurodeputa-i-54495.html
Data: Jun 26, 2018 (22:58)

Proiectul Codului serviciilor media audiovizuale va fi prezentat unui grup de eurodeputați

Președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Vladimir Hotineanu și deputatul Corneliu Mihalache participă la dezbaterea ”Noul Cod al audiovizualului al Republicii Moldova: metodă de a contracara propaganda”. Evenimentul are loc la Bruxelles, în perioada 26-28 iunie 2018.

Recent, în Parlament au ajuns avizele la proiectul Codului serviciilor media audiovizuale venite din partea oficiului OSCE pentru libertatea presei, al Consiliului Europei și al Freedom House. Recomandările urmează să fie examinate pe platforma Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Noul Cod a fost elaborat de către grupul de lucru din care fac parte profesioniști în domeniul media, experți și ONG-uri de specialitate. Proiectul își propune ajustarea reglementărilor naționale la Directiva Uniunii Europene și a Consiliului European. Documentul a fost supus dezbaterilor publice și aprobat în prima lectură de Parlament. Proiectul a fost elaborat în cadrul Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media, creat în iunie 2017, la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu, cu suportul Proiectului Comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei „Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova”, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.