Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.06.2018

Pavel Filip și Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, au reconfirmat determinarea pentru dezvoltarea în continuare a dialogului strategic RM-SUA

Pavel Filip și Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, au reconfirmat determinarea pentru dezvoltarea în continuare a dialogului strategic RM-SUA

Principalele direcţii de cooperare moldo-americană şi priorităţile dialogului strategic dintre cele două țări au fost discutate astăzi, la Washington, de prim-ministrul Pavel Filip și Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo. Oficialii au evaluat situația privind securitatea regională în Europa de Est şi au evidenţiat importanţa colaborării dintre Republica Moldova şi SUA și a contracarării riscurilor de imixtiune externă.

Șeful Executivului a exprimat gratitudine pentru asistenţa constantă acordată de SUA în promovarea reformelor structurale şi a valorilor democratice în țara noastră, menționând drept priorități continuarea implementării Acordului de Asociere cu UE şi desfăşurarea unor alegeri transparente la expirarea mandatului actualului Parlament.

Premierul a  exprimat recunoștință pentru aportul părții americane în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, fapt care a contribuit la înregistrarea progreselor în formatul de negocieri „5+2”.

De asemenea, Pavel Filip a reconfirmat deschiderea autorităților de la Chișinău pentru amplificarea comunicării pe subiecte care vizează reformarea sistemului de apărare din țara noastră, consolidarea securității energetice și colaborarea pe filiera comercial-economică.

La rândul său, Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a agreat menținerea unui dialog activ cu oficialii din Republica Moldova în domeniul securității regionale, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus