Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.06.2018

Delegația Parlamentului participă la sesiunea plenară a Adunării Parlamentare EURONEST

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la cea de-a 7-a sesiune plenară a Adunării Parlamentare EURONEST. Reuniunea are loc la Bruxelles, în perioada 25-27 iunie 2018.

Delegația parlamentară este condusă de șeful delegației naționale la AP EURONEST, Marian Lupu, copreședinte al AP EURONEST. Din componența delegației fac parte deputații Anatolie Zagorodnîi, Dumitru Diacov și Vadim Pistrinciuc.

Astăzi, în prima zi a sesiunii, vor avea loc ședințele celor 4 comitete permanente. Sesiunea plenară este precedată de ședința Biroului AP EURONEST, Forumul femeilor din cadrul AP EURONEST, ședințele grupului de lucru privind acordurile de asociere cu UE și grupului de lucru privind Belarus.

Mâine, va avea loc sesiunea plenară în cadrul căreia vor fi dezbătute o serie de proiecte de rezoluții privind provocările de securitate în statele Parteneriatului Estic, investițiile străine directe, dezvoltarea sectorului energetic, securitatea socială a angajaților. În deschiderea sesiunii, se vor adresa celor prezenți la eveniment, Vicepreședintele Parlamentului European, Zdzislaw Krasnodebski, copreședinții AP EURONEST, Rebecca Harms și Marian Lupu, alți oficiali.

În cadrul sesiunii, parlamentarii urmează să aprobe planul de activitate al AP EURONEST pentru anul 2019.

La încheierea sesiunii,  copreședinții AP EURONEST, Rebecca Harms și Marian Lupu vor susține un briefing de presă.

Adunarea Parlamentară EURONEST, constituită în 2011, reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic și o platformă de dialog între deputații din Parlamentul European și partenerii estici pe subiecte ce țin de implementarea reformelor politice, sociale și economice, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus