Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.06.2018

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis aplicarea sancțiunii cu amendă față de „Banca de Finanțe si Comerț" S.A. în sumă de 362 141.00 lei

Potrivit BNM,  s-a decis aplicarea sancțiunii sub formă de avertisment față de membrii Comitetului de conducere a „Banca de Finanțe si Comerț" S.A., aflați în funcție în perioada supusă controlului.

Decizia a fost luată ca rezultat al controlului complex pe teren efectuat la această bancă, în cadrul căruia au fost constatate unele încălcări ale Legii instituțiilor financiare, actelor normative ale BNM și Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

În special, banca nu a respectat unele cerințe ale Legii instituțiilor financiare și ale altor acte normative ale BNM cu privire la clasificarea activelor/angajamentelor condiționale, concentrarea riscurilor (expunerile) băncii, la acordarea creditelor, efectuarea tranzacțiilor cu persoanele afiliate băncii, sistemele de control intern și cadrul de administrare. De asemenea, banca nu a respectat legislația cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, cu privire la reglementarea valutară, serviciile de plată și sistemele de plăți.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus