Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.06.2018

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis aplicarea sancțiunii cu amendă față de B.C. „COMERȚBANK” în sumă de 551,6 mii lei

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis aplicarea sancțiunii cu amendă față de B.C. „COMERȚBANK” S.A. și față de membrii Comitetului de conducere ai B.C. „COMERȚBANK” S.A., aflați în funcție în perioada supusă controlului, în sumă de 1 700 000.00 lei și, respectiv, în sumă de 551 602.42 lei.

De asemenea, s-a decis aplicarea sancțiunii sub formă de avertisment față de membrii Consiliului B.C. „COMERȚBANK” S.A., aflați în funcție în perioada supusă controlului.

Decizia a fost luată ca rezultat al controlului complex pe teren efectuat la această bancă, în cadrul căruia au fost constatate unele încălcări ale Legii instituțiilor financiare, actelor normative ale BNM și Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Potrivit BNM, banca nu a respectat unele cerințe ale legislației cu privire la componența consiliului, prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, cerințele prudențiale referitoare la activitatea de creditare, concentrarea riscurilor (expunerile), efectuarea tranzacțiilor cu persoanele afiliate băncii, sistemele de control intern, cadrul de administrare etc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus