Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-06-21/parlamentul-a-modificat-codul-navigatziei-maritime-comerciale-al-republicii-moldova-54428.html
Data: Jun 21, 2018 (22:01)

Parlamentul a modificat Codul navigaţiei maritime comerciale al Republicii Moldova

Parlamentul, în ședința de astăzi, a modificat Codul navigaţiei maritime comerciale al Republicii Moldova. Inițiativa aparține deputatului Anatolie Labuneț și a fost susținută de 66 de deputați, în lectură finală.

Potrivit proiectului, nava cumpărată sau construită în alt stat va primi dreptul de a naviga sub pavilionul Republicii Moldova în momentul înscrierilor în Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova şi eliberării de către Agenţia Navală a Republicii Moldova a certificatelor provizorii care atestă acest drept. În prezent, există posibilitatea înregistrării navelor prin intermediul oficiilor consulare ale Republicii Moldova, în cazurile procurării sau construcţiei acesteia în străinătate.
 
Totodată, se propune ca certificatele să fie valabile până la finalizarea procedurii de înregistrare permanentă a navei şi eliberarea certificatelor ce atestă înregistrarea permanentă. Acest termen nu va putea fi mai mare de 6 luni.
 
Autorul consideră că modificările propuse vor minimiza riscurile de acceptare a navelor care nu corespund standardelor pentru înregistrarea în Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.