Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.06.2018

Ministerul Economiei și Infrastructurii a lansat harta online „Drumuri bune pentru Moldova”

Ministerul Economiei și Infrastructurii a lansat harta online „Drumuri bune pentru Moldova”

Ministerul Economiei și Infrastructurii a lansat astăzi harta online „Drumuri bune pentru Moldova”, care poate fi vizualizată pe site-ul www.drumuribune.md. Astfel, cetățenii vor avea posibilitatea să vizualizeze, în regim online, informația actualizată despre lucrările de reabilitare și construcție a drumurilor naționale și locale, în cadrul  proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”. Harta conține informații actualizate pentru fiecare raion despre volumul lucrărilor care trebuie realizate, la ce etapă de implementare este proiectul, câte tronsoane de drum au fost restaurate, sunt în lucru sau urmează să fie reparate, care este volumul investițiilor, tipul lucrărilor efectuate etc.

Prezent la evenimentul de lansare a portalului, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că această hartă online va asigura transparența la fiecare etapă de implementare a programului „Drumuri bune pentru Moldova”, de la proiectare până la darea în exploatare a drumurilor reparate, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii..

„Proiectul este foarte mare, este o provocare atât pentru Ministerul Economiei și Infrastructurii, cât și pentru companiile care au câștigat licitațiile. De ce este o provocare? Pentru că avem mult mai multe drumuri decât erau până acum în gestiunea Administrației de Stat a Drumurilor, avem foarte multe proiecte mici pe tot teritoriul Republicii Moldova și trebuie să fim în același timp peste tot. Am elaborat această hartă, pentru că ne dorim ca cetățenii să aibă acces la informații din prima sursă despre ce se întâmplă în cadrul proiectului”, a afirmat Chiril Gaburici.

Informația de pe site-ul www.drumuribune.md este actualizată de cinci ori pe zi. „Pe prima pagină sunt publicate datele generale despre proiect – volumul investițiilor, lungimea drumurilor, numărul de tronsoane, dar și informațiile pentru fiecare raion. Pe pagina a doua sunt prezentate toate lucrările realizate și tipul acestora, pentru fiecare porțiune de drum reparată. Pe cea de-a treia pagină sunt informații despre drumurile finalizate, aflate în lucru sau planificate. Tot aici sunt și datele preconizate pentru darea în exploatare a drumurilor”, a explicat secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

La final, ministrul a îndemnat cetățenii să se implice activ în procesul de construcție și reparație a drumurilor, astfel încât să avem drumuri calitative și durabile. „Locuitorii din sate și orașe să ne informeze când vor vedea nereguli, iar noi vom interveni. Antreprenorii implicați în procesul de reabilitare a drumurilor să respecte planul lucrărilor stabilit și să îndeplinească cerințele înaintate”, a reiterat Chiril Gaburici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus