Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-06-20/structura-agentziei-natzionale-pentru-sigurantza-alimentelor-va-fi-optimizata-iar-institu-ia-i-i-va--54416.html
Data: Jun 20, 2018 (22:09)

Structura Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor va fi optimizată, iar instituția își va desfășura activitatea în baza unui nou Regulament

O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, pentru sporirea calității controalelor privind siguranța alimentelor.
Proiectul prevede aprobarea într-o redacție nouă a Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea ANSA, cu menținerea statutului actual al acesteia - de autoritate administrativă centrală în subordinea Guvernului. Documentul stabilește misiunea, funcțiile și drepturile Agenției. ANSA va avea competențe în domeniile: sanitar-veterinar, fitosanitar și protecția plantelor, siguranța alimentelor, producerea și circulația vinului și produselor alcoolice, protecția consumatorului în domeniul alimentar, siguranța ocupațională și respectarea condițiilor de licențiere.

De asemenea, a fost aprobat efectivul-limită, organigrama ANSA, lista posturilor de inspecție la frontieră și a subdiviziunilor teritoriale. Totodată, a fost stabilită lista instituțiilor publice subordonate ANSA - Centrul Republican de Diagnostic Veterinar, Laboratorul central de testare a băuturilor alcoolice/nealcoolice și a produselor conservate și Laboratorul central fitosanitar.

Modificările au fost efectuate urmare a reorganizării Agenției și extinderii atribuțiilor instituției, în contextul reformei controalelor de stat, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.