Trimite e-mail | Printeaza
Social
19.06.2018

Membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie efectuează o vizită de studiu în Regatul Spaniei

Membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie efectuează, în perioada 18-20 iunie curent, o vizită de studiu și schimb de experiență  în Regatul Spaniei. Din componența delegației condusă de președinta Comisiei, Valentina Buliga fac parte deputații Valentina Stratan, Valentina Rotaru, Lidia Lupu, Octavian Grama și Petru Știrbate.
 
Programul vizitei include mai multe întrevederi cu parlamentari ai Congresului deputaților. Delegația va discuta cu Președinta Comisiei mixte a Congresului pentru examinarea problemei drogurilor, María del Carmen Quintanilla Barba, cu, Președinta Comisiei Afaceri Externe a Congresului,  Pilar Rojo și Președinta Comisiei mixte pentru Uniunea Europeană a Congresului María Soraya Rodríguez Ramos.
 
De asemenea, vor avea mai multe discuții cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Consumului și Bunăstării Sociale. În cadrul reuniunilor de lucru vor fi abordate subiecte precum prestarea serviciilor farmaceutice, sistemul sanitar spaniol și evaluarea lui, portofoliul serviciilor sistemului național de sănătate.
 
Deputații se vor familiariza cu activitatea Spitalului general universitar „Gregorio Marañón” al Institutului Provincial de Reabilitare din Madrid și cea a complexului Spitalului Național pentru Paraplegici din Toledo.
 
În Toledo, se vor întâlni cu Directorul executiv al Serviciului Sănătate și echipa de conducere (SESCAM), precum și vor întreține discuții cu Coordonatorul de programe și pentru Asistența Integrată al SESCAM al Comunității Castiliei- La -Mancha.
 
Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Regatul Spaniei au fost stabilite la 31 ianuarie 1992, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus