Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.06.2018

La Chişinău a avut loc evaluarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului Republica Moldova -NATO pentru anii 2017-2019

La Chişinău a avut loc evaluarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului Republica Moldova -NATO pentru anii 2017-2019

La Ministerul Afacerilor externe și Integrării Europene s-a desfășurat reuniunea de evaluare a progreselor înregistrate de Republica Moldova în implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova -NATO pentru anii 2017-2019, organizate în contextul vizitei la Chișinău a reprezentanţilor Cartierului General NATO.

Ședințele au fost prezidate de secretarul de stat, Tatiana Molcean, cu participarea Sophie Briquetti, ofiţer responsabil pentru relaţiile Republica Moldova-NATO din cadrul Diviziunii Afaceri Politice şi Politici de Securitate, Benedicte Borel, ofiţer responsabil de Programul de Consolidare a Integrităţii, Kristina Baleisyte, șefa Oficiului de Legătură NATO şi a reprezentanților instituţiilor naţionale, implicate în mod direct în activitățile/acțiunile prevăzute în IPAP.

Sesiunile de lucru s-au focusat pe discutarea raportului naţional privind progresul înregistrat în  implementarea IPAP, întocmit în baza contribuțiilor instituțiilor responsabile, precum și pe schimbul de opinii privind prioritățile identificate în colaborarea ulterioară a Republicii Moldova cu NATO. Reprezentanții autorităților naționale și-au manifestat interesul față de continuarea proiectelor în ţara noastră, desfășurate cu suportul Alianţei.

În cadrul reuniunii Tatiana Molcean a menţionat că dialogul politic cu Alianța este unul reușit în toate formatele, menţionând evoluțiile în diverse direcţii al cooperării şi ale politici externe în general. Reprezentanții NATO au subliniat faptul că Organizația Tratatului Atlanticului de Nord apreciază cooperarea cu Republica Moldova și au reiterat angajamentul acesteia de a o continua și consolida.

Potrivit MAEIE, ultima evaluare a Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) RM-NATO a avut loc în luna mai 2013.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus