Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.06.2018

Finlanda susține procesul de reforme și aspirațiile europene ale Republicii Moldova

Finlanda susține procesul de reforme și aspirațiile europene ale Republicii Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip și ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Timo Soini, au avut astăzi un schimb de opinii asupra cooperării bilaterale, relației țării noastre cu UE, derulării procesului de reforme din Republica Moldova și a situației de securitate în regiune, anunță un comunicat al Executivului.

Premierul Pavel Filip a apreciat dialogul politic dintre cele două state și a menționat că își dorește o aprofundare a relațiilor bilaterale. Prim-ministrul a relatat despre principalele reforme implementate în țara noastră, accentuând că activitatea Executivului are la bază Acordul de Asociere cu UE și obiectivul principal este asigurarea ireversibilității parcursului european.

În context, Pavel Filip a specificat că mizează pe sprijinul Finlandei în perioada exercitării de către acesta a președinției Consiliului UE, în al doilea semestrul al anului 2019, pentru oferirea unei perspective mai clare în relațiile cu UE.

Ministrul Afacerilor Externe al Finlandei a felicitat Executivul pentru amplul proces de reforme pe care îl derulează. „Nu sunt schimbări uşoare, se lucrează mult pentru a oferi stabilitate și predictibilitate, ceea ce într-un final va crea condiții mai avantajoase și pentru investitorii străini”, a spus Timo Soini.

În altă ordine de idei, interlocutorii s-au referit la ultimele evoluții pe dimensiunea transnistreană. Șeful Executivului a apreciat drept semnificativ sprijinul oferit de Finlanda în reglementarea conflictului transnistrean. „Un subiect prioritar este retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova. Fără prezența militară străină va fi  mult mai ușor de rezolvat acest conflict”, a subliniat premierul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus