Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-06-13/republica-moldova-a-fost-inclusa-in-grupul-de-prietenie-germaniabulgariarom-nia-54298.html
Data: Jun 13, 2018 (22:31)

Republica Moldova a fost inclusă în grupul de prietenie Germania-Bulgaria-România

O delegație a Republicii Moldova, condusă de vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, a efectuat la începutul acestei săptămâni o vizită în Bundestagul Germaniei. Din componența delegației a făcut parte și deputatul Vasile Bolea.
 
Întrevederile au vizat mecanismele de finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale, în scopul preluării bunelor practici de la mediul politic german.
 
Gazda oficialilor moldoveni a fost vicepreședinta Bundestagului, Petra Pau, cu care vicepreședintele Ghilețchi a discutat și despre modalitățile în care poate fi dezvoltat dialogul moldo-german pe filiera parlamentară.
 
Cu această ocazie, parlamentarii germani au inclus Republica Moldova în grupul de prietenie, alături de Bulgaria și România, țări membre ale Uniunii Europene, iar președintele grupului a fost numit deputatul german, Uwe Shulz.
 
„Acesta este un mesaj puternic de încurajare din partea Bundestagului pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a remarcat vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi.
 
Din delegația moldovenească au mai făcut parte Igor Boțan - ADEPT, Sergiu Lipcean - IDIS Viitorul, Vasile Bolea - PSRM, Chiril Moțpan - PPDA, Sergiu Litvinenco - PAS și Sergiu Gurduza, reprezentant al CEC.