Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-06-07/calitatea-serviciilor-furnizate-prin-intermediul-re-elelor-i-sta-iilor-de-radiocomunica-ii-va-fi-spo-54240.html
Data: Jun 7, 2018 (23:06)

Calitatea serviciilor furnizate prin intermediul rețelelor și stațiilor de radiocomunicații va fi sporită

Parlamentul a votat un proiect de modificare și completare a Legii comunicațiilor electronice. Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio și Securității Cibernetice va fi abilitat cu competențe suplimentare – de măsurare și evaluare a parametrilor de calitate a serviciilor de comunicații electronice furnizate prin intermediul rețelelor și stațiilor de radiocomunicații. Potrivit autorilor proiectului, instituția dispune de specialiști calificați în domeniu și echipamente specializate, care urmează a fi configurate și ajustate pentru efectuarea măsurătorilor respective.

Modificarea legislativă va asigura cadrul legal necesar pentru monitorizarea obiectivă a calității serviciilor de comunicații electronice, ceea ce va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor voce și date în cadrul rețelelor de telefonie mobilă.

Guvernul, respectiv Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, vor aduce actele normative și de reglementare în concordanță cu această modificare legislativă în termen de 6 luni.

Proiectul de modificare și completare a Legii comunicațiilor electronice a fost votat în lectura a II-a, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.