Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-06-06/ministrul-chiril-gaburici-a-discutat-cu-oferii-nemul-umi-i-de-scumpirea-carburan-ilor-54214.html
Data: Jun 6, 2018 (23:26)

Ministrul Chiril Gaburici a discutat cu șoferii, nemulțumiți de scumpirea carburanților

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat astăzi cu un grup de cetățeni, care au protestat la Guvern, nemulțumiți de scumpirea prețurilor la benzină și motorină.

Urmare a discuțiilor, s-a convenit ca mâine, 7 iunie, pe platforma Ministerului Economiei și Infrastructurii să fie organizată o ședință de lucru între reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și un grup reprezentativ desemnat de protestatari, pentru a discuta punctat toate solicitările șoferilor și a le fi prezentate informații explicite cu privire la Metodologia de formare a prețurilor la carburanți.

Guvernul a informat că nu are atribuții la formarea prețurilor la carburanți. Aceasta este prerogativa ANRE - instituție independentă, care anual prezintă raportul de activitate în Parlament. Săptămâna trecută premierul a cerut Agenției precizări privind majorarea prețurilor la carburanți și examinarea posibilității de suspendare a deciziei de majorare, menționând importanța unei analize temeinice, care să conțină argumente clare, comunicate public și transparent. De asemenea, Guvernul încurajează ANRE să aibă o comunicare cât mai deschisă și clară la acest subiect, atât cu grupul de protestatari, cât și cu populația, și să prezinte argumente clare care stau la baza formării noilor prețuri.

Protestul a fost organizat de un grup de cetățeni, ca urmare a scumpirilor la carburanți, din data de 30 mai. Ulterior, ANRE a anunțat că a suspendat decizia de majorare a prețurilor la benzină și motorină, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.