Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-06-05/sua-reconfirma-sprijinul-pentru-modernizarea-republicii-moldova-54169.html
Data: Jun 5, 2018 (00:23)

SUA reconfirmă sprijinul pentru modernizarea Republicii Moldova

Perspectivele dialogului strategic moldo-american și evoluțiile în cooperarea dintre cele două state au fost discutate astăzi, de premierul Pavel Filip și ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit. Oficialii și-au exprimat convingerea că schimbul de vizite la nivel înalt și menținerea unei comunicări permanente imprimă o dinamică ascendentă relațiilor moldo-americane.

În discuții, prim-ministrul s-a referit la acțiunile Executivului în realizarea agendei de reforme, inclusiv prin prisma îndeplinirii condiţionalităţilor pentru recepționarea asistenţei macrofinanciare din partea UE. Premierul a menționat determinarea autorităților de a avansa în continuare pe calea integrării europene, accentuând importanța sprijinului SUA, în special pe subiecte de securitate, justiție și economie.

La rândul său, Ambasadorul SUA la Chișinău a apreciat eforturile Guvernului în realizarea reformelor, beneficiile cărora vor fi resimțite în mod direct de cetățeni. James Pettit a reconfirmat sprijinul SUA pentru realizarea programelor de modernizare a Republicii Moldova.

Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit procesul de reglementare transnistreană, oficialii salutând rezultatele rundei de negocieri în formatul „5+2”, desfășurată recent la Roma, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.