Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.06.2018

Regulamentul birourilor comercial-economice în cadrul misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova peste hotare a fost modificat

Regulamentul birourilor comercial-economice în cadrul misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova peste hotare a fost modificat

Executivul a aprobat astăzi modificarea Regulamentului privind birourile (secțiile) comercial-economice în cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova peste hotare.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că Regulamentul a fost elaborat în scopul eficientizării activității reprezentanțelor permanente de pe lângă organizațiile internaționale, în contextul creșterii rolului diplomației economice în promovarea intereselor economice ale țării, în condițiile unei concurențe acerbe pe piața mondială.

„Republica Moldova deține 12 birouri comercial-economice în misiunile diplomatice acreditate peste hotare, în țările care reprezintă principalii parteneri comerciali și investiționali pentru statul nostru, precum Rusia, România, Ucraina, Turcia, China, Belgia, Italia, Polonia, Germania, Belarus, Elveția și Emiratele Arabe Unite. Modificările propuse vor eficientiza activitatea atașaților comerciali și trasează sarcinile principale ale acestora”, a notat Chiril Gaburici.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a specificat că a fost modificat tabelul-tip de raportare, revizuită ponderea, subacțiunile, și completată abordarea sectorială, inclusiv cu atribuții ce vizează promovarea cooperării în domeniul turismului. Totodată, volumul cantitativ al indicatorilor de performanță sunt ajustați, în funcție de potențialul social-economic din țara de reședință. Aceștia vor fi aprobați pentru fiecare birou (secție) în parte.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus