Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.06.2018

Pavel Filip: Vreau să punem punct discuțiilor pe acest subiect și să facem o claritate atunci când vorbim despre stabilirea prețurilor la carburanți și energie electrică

Pavel Filip: Vreau să punem punct discuțiilor pe acest subiect și să facem o claritate atunci când vorbim despre stabilirea prețurilor la carburanți și energie electrică

În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, premierul s-a referit la subiectul prețurilor la carburanți. Prim-ministrul a spus că Guvernul nu influențează activitatea instituțiilor independente, în pofida speculațiilor din societate, dar a accentuat că este necesară o mai mare claritate în ceea ce privește formarea prețurilor la produsele petroliere. „Vreau să punem punct discuțiilor pe acest subiect și să facem o claritate atunci când vorbim despre stabilirea prețurilor la carburanți și energie electrică”, a menționat Pavel Filip.

Prim-ministrul a subliniat că în domeniu există cadrul legal și metodologia necesară, dar este importantă asigurarea unei transparențe mai mari în aplicarea acestora. „Aceste metodologii trebuie să fie atât de clare, încât aceste calcule să le poată face fiecare cetățean care are acces la cifrele respective, la prețul la țiței, la cursul valutar, ca să nu lăsăm marjă de interpretare”, a spus premierul.

În această ordine de idei, prim-ministrul a solicitat Ministerului Economiei și Infrastructurii să facă o analiză a cadrului legal și, dacă este necesară modificarea acestuia, să intervină, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Pavel Filip s-a referit și la cazul de sancționare a unui șofer pentru faptul că acesta a lipit pe parbrizul mașinii un abțibild împotriva scumpirii carburanților. Premierul a cerut Ministerului Afacerilor Interne să examineze în detalii acest caz. „Nimeni nu a anulat libertatea de exprimare în Republica Moldova, dimpotrivă noi aderăm la noi convenții și ajustăm cadrul legal. Rugămintea mea este să examinați acest caz, cum s-a întâmplat, de ce a avut loc și măsurile care au fost luate”, a conchis prim-ministrul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus