Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-06-05/parlamentul-republicii-moldova-a-fost-invitat-sa-participe-la-conferin-a-secretarilor-generali-ai-pa-54174.html
Data: Jun 5, 2018 (22:58)

Parlamentul Republicii Moldova a fost invitat să participe la Conferința secretarilor generali ai parlamentelor din țările Parteneriatului Estic

Invitația a fost adresată Secretarului general al Parlamentului, Ala Popescu de către Secretarul general al Parlamentului Georgiei, Givi Mikanadze, aflat în vizită la Chișinău.

Evenimentul va avea loc la Tbilisi, în perioada 24-25 septembrie 2018 și va reuni pentru discuții, transfer de bune practici și schimb de experiență secretarii generali din cele 6 țări ale Parteneriatului Estic – Republica Moldova, Georgia, Ucraina, Armenia, Azerbaidjan și Belarus. Conferința regională se va desfășura cu susținerea Bundestagului și a experților germani. Urmare a discuțiilor, va fi semnat un memorandum de înțelegere între secretariatele parlamentelor din cele 6 țări ale Parteneriatului Estic.

Ala Popescu a acceptat invitația de a participa la conferință, pledând pentru desfășurarea mai multor proiecte comune între secretariatele parlamentelor din Republica Moldova și Georgia.

”Suntem deschiși pentru a împărtăși din experiența acumulată de-a lungul timpului de Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova și de a ne îmbunătăți activitatea cu experiența altor state. Este important să mergem împreună în realizarea aspirațiilor legate de apropierea de UE și depășirea provocărilor comune”, a menționat Ala Popescu. 

La rândul său, Secretarul general al Parlamentului Georgiei, Givi Mikanadze și-a exprimat încrederea că reuniunea va fi un impuls pentru relansarea parteneriatului regional și desfășurarea mai multor proiecte de interes comun, susținute de partenerii de dezvoltare.

În cadrul discuțiilor, oficialii au convenit să consolideze relațiile de colaborare între secretariatele parlamentelor din Republica Moldova și Georgia, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.