Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-06-05/cea-dea-treia-conferin-a-globala-privind-turismul-vinicol-a-unwto-va-avea-loc-la-chi-inau-54185.html
Data: Jun 5, 2018 (23:43)

Cea de-a treia Conferință Globală privind Turismul Vinicol a UNWTO va avea loc la Chișinău

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectului de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) cu privire la organizarea celei de-a treia Conferințe Globale privind Turismul Vinicol a Organizației Mondiale a Turismului, semnat la 20 aprilie 2018. Conform documentului, evenimentul se va desfășura în perioada 6-7 septembrie 2018, la Chișinău. Conferința Globală are drept scop promovarea turismului vinicol, inclusiv cu participarea – companiilor autohtone din sectorul vitivinicol și sectorul turismului receptor.

„Acordul va avea un efect pozitiv asupra economiei, poziționând țara noastră în topul destinațiilor turistice, inclusiv vitivinicole mondiale, va majora fluxul de turiști străini, va crea condiții de atragere a investițiilor străine în industrie, va crea o imagine nouă şi atractivă a țării. Republica Moldova dispune de un bogat potențial necesar pentru a dezvolta un sector turistic viabil, care ar putea genera venituri, posibilități de încadrare în câmpul muncii, precum şi alte beneficii economice şi sociale. Turismul vinicol este la o fază incipientă, dar cu posibilități mari de dezvoltare. Colaborarea cu Organizația Mondială a Turismului va contribui şi mai mult la promovarea imaginii țării pe plan internațional, ca destinație turistică vinicolă globală”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

În cadrul Conferinței vor fi organizate acțiuni de promovare a turismului vitivinicol: noutăți ale domeniului, workshop-uri, vizitarea obiectivelor turistice, schimb de experiență etc. La eveniment vor participa oficiali de rang înalt din domeniul turismului din Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente și alte state, profesioniști din domeniu, reprezentanți din toate țările vitivinicole din lume.

În prezent, circa 20 de vinării din țară prestează servicii turistice vizitatorilor străini. În anul 2017, Republica Moldova a organizat şi găzduit cea de-a 61 Reuniune a Comisiei Regionale UNWTO pentru Europa, care a avut o rezonanță importantă în toate țările participante şi a contribuit la promovarea țării noastre în calitate de destinație turistică atrăgătoare, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.