Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.06.2018

9 ani de închisoare pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari

Judecătoria mun. Chişinău, sediul Centru a pronunţat o sentinţă prin care un bărbat din raionul Hînceşti, satul Lăpuşna a fost condamnat la 9 ani închisoare, cu ispășire în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a gestiona întreprinderi comerciale pe un termen de 3 ani, pentru săvârșirea escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Inculpatului i-a fost incriminat faptul că, în perioada lunilor aprilie  - octombrie 2009, activînd în calitate de administrator al unei întreprinderi specializate în vînzarea-cumpararea pieilor de bovina, acţionînd în scopul dobîndirii ilicite a bunurilor altei persoane, cu folosirea situaţiei de serviciu, prin înşelăciune şi abuz de încredere, sub pretextul desfășurării unui business comun privind procurarea din Republica Moldova și exportarea peste hotarele țării a pieilor de bovine, în baza unor contracte de împrumut fără dobîndă încheiate din numele întreprinderii conduse de el, a cerut şi a primit de la partea vătămată, în mai multe rate, mijloace bănești în sumă totală de 1 094 460  lei, pe care i-a însușit.

De menţionat că, inculpatul a fost diferit justiţiei după o perioadă de 7 ani de la pornirea urmăririi penale, timp în care acesta s-a aflat în căutare international. Fiind reţinut de către organele competente ale Spaniei  a fost supus procedurilor de extradare, fiind  predat Republicii Moldova la 07.07.2017.

Verdictul de condamnare prevede, de asemenea, şi încasarea în folosul părţii vătămate a prejudiciu material cauzat şi a sumei de 10000 lei în calitate de  prejudiciu moral.
Totodată, de la inculpat a fost dispusă încasarea în benificiul statului a cheltuielilor suportate pentru extradarea lui în sumă de 25 634 lei.

 Cauza a fost investigată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, care au și reprezentat acuzarea în instanța de judecată.

Sentinţa cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus