Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.05.2018

Propunerile de îmbunătățire a mediului de afaceri, discutate de Președintele Parlamentului cu agenții economici din nordul țării

Propunerile de îmbunătățire a mediului de afaceri, discutate de Președintele Parlamentului cu agenții economici din nordul țării

Proiectele de dezvoltare a Republicii Moldova și propunerile de îmbunătățire a mediului de afaceri au fost discutate de Președintele Parlamentului Andrian Candu cu conducerea raioanelor Sângerei, Fălești și Telenești, cu agenții economici din cele trei raioane, precum și cu rezidenții Incubatorului de Afaceri de la Sângerei. Andrian Candu a efectuat, astăzi, o vizită de lucru la Sângerei.
 
Discuțiile au vizat facilitarea accesului agenților economici la fonduri europene pentru a asigura creșterea economică, dezvoltarea infrastructurii și a agriculturii, politicile de încurajare a mediului de afaceri din partea statului, proiectele sociale care ar încuraja tinerii să rămână în Republica Moldova, mecanismele de subvenționare a agriculturii. Printre problemele semnalate de agenții economici din nordul țării se numără cele legate de irigația terenurilor agricole, impozitul unic în agricultură, aspecte ce țin de creditarea mediului de afaceri. 
 
”Se depun eforturi considerabile pentru inițierea unor noi proiecte de afaceri pentru ca cetățenii să se simtă confortabil. Problema cea mare din punct de vedere economic este lipsa specialiștilor calificați. Discuțiile ne vor ajuta să identificăm soluțiile cele mai bune”, a menționat Președintele Parlamentului.
 
La Sângerei, Andrian Candu a vizitat Incubatorul de Afaceri, unde activează 43 de rezidenți, sunt deschise peste 300 locuri de muncă, iar cifra de afaceri este în continuă creștere. Au fost prezentate mai multe istorii de afaceri de succes din sectoarele panificației, textilelor, stomatologic și de servicii.
 
Potrivit Regulamentului Parlamentului, luni este zi de audiență a cetățenilor și de deplasare în teritoriu, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus