Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.05.2018

Parlamentul a ratificat Acordul cu Turcia privind protejarea reciprocă a investiţiilor

Parlamentul a ratificat Acordul cu Turcia privind protejarea reciprocă a investiţiilor

Parlamentul a ratificat, în ședința de astăzi, Acordul între Guvernele Republicii Moldova şi Republicii Turcia privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor. Documentul a fost semnat la 16 decembrie 2016, la Istanbul.

Scopul documentului este promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, precum și stabilirea principiilor juridice de bază menite să fortifice relaţiile de prietenie între cele două state. Totodată, urmare a semnării Acordului de Liber Schimb între cele două ţări la 11 septembrie 2014, ambele părţi au convenit asupra reînnoirii Acordului privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, semnat în anul 1994, cu menţiunea că acesta trebuie să corespundă cerinţelor actuale.

Astfel, la data intrării în vigoare a noului Acord, acesta va înlocui Acordul între Republica Moldova şi Republica Turcia privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, semnat la Ankara la 14 februarie 1994.

Proiectul conține 14 articole și este completat cu prevederi care reglementează condiţiile de promovare şi protejare reciprocă a investiţiilor, modul prin care se vor reglementa disputele şi termenii de intrare în vigoare, modificare şi denunţare a instrumentului juridic internaţional etc.

Acordul este pentru o perioadă de zece ani și va intra în vigoare la data primirii ultimei notificări cu privire la îndeplinirea tuturor procedurilor interne necesare, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus