Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-05-11/folosirea-denumirii-oficiale-sau-istorice-a-statului-reglementata-prin-lege-53918.html
Data: May 11, 2018 (18:25)

Folosirea denumirii oficiale sau istorice a statului, reglementată prin lege

Folosirea denumirii oficiale sau istorice a statului, a abrevierilor sau derivatelor acesteia de către persoanele juridice va fi reglementată prin lege. În ședința de astăzi, Parlamentul a aprobat, în  lectură finală, modificarea și completarea mai multor acte legislative în acest sens.

Astfel, se va permite înregistrarea unei denumiri a persoanei juridice cu utilizarea denumirii oficiale sau istorice a statului dacă solicitantul obține permisiunea în acest sens, care se acordă și se retrage în condițiile stabilite de Guvern. Taxa de stat pentru eliberarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale va fi de 100 000 de lei.

Totodată, persoana juridică căreia i s-a retras permisiunea de utilizare în denumire a denumirii oficiale sau istorice a statului este obligată să modifice denumirea sa în termen 30 de zile de la data recepționării deciziei de retragere a permisiunii.

Noile reglementări vor intra în vigoare la trei luni de la data publicării, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.