Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.05.2018

Ministrul Economiei și Infrastructurii va participa la Forumul de afaceri din Emiratele Arabe Unite

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și secretarii de stat Vitalie Iurcu și Serghei Bucataru, vor participa la Forumul de afaceri moldo-emiratez, care va avea loc în perioada 9-10 mai 2018, la Dubai. Pe parcursul a două zile, ministrul Chiril Gaburici va avea mai multe întrevederi oficiale, printre care cu omologul său din Emiratele Arabe Unite, Sultan bin Saeed Al Mansoori, și cu președintele  Camerei de Comerț „Sharjah”, Abdullah Sultan Al-Owais.

Agenda Forumului moldo-emiratez include sesiuni de prezentare a oportunităților investiționale și schimburilor comerciale, discuții bilaterale, vizite de studiu la asociații de afaceri, companii, zone economice libere și parcuri industriale. De asemenea, vor fi discutate subiecte de o importanță majoră, precum Acordul de Liber Schimb, liberalizarea regimului de vize, deschiderea căilor aeriene directe, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Ministrul Chiril Gaburici va vorbi despre prioritățile Guvernului Republicii Moldova în domeniul atragerii investițiilor în economia națională și promovarea exporturilor. De asemenea, în cadrul Forumului vor fi prezentate proiectele investiționale ale Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), dar și istoriile de succes ale investitorilor străini în Republica Moldova.

Evenimentul este organizat în conformitate cu prioritățile strategice trasate de Guvernul Republicii Moldova pentru anul 2018: dezvoltarea climatului de afaceri, promovarea produselor și producătorilor autohtoni, diversificarea piețelor de export și atragerea investițiilor străine în economie.

Joi, 10 mai, ministrul Economiei și Infrastructurii va participa la ceremonia de inaugurare a Ambasadei la Abu Dhabi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus