Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.05.2018

Ministerul Economiei și Infrastructurii vine cu soluții pentru simplificarea procedurilor birocrate de administrare a afacerilor

Ministerul Economiei și Infrastructurii vine cu soluții pentru simplificarea procedurilor birocrate de administrare a afacerilor

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, Administratorul Adjunct pentru Europa şi Eurasia în cadrul Agenţiei Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Brock Bierman, și directorul misiunii USAID Moldova, Karen Hilliard. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre intensificarea relațiilor de colaborare, precum și despre oportunitățile de dezvoltare a climatului de afaceri.

Chiril Gaburici a făcut o trecere în revistă a rezultatelor obținute privind realizarea proiectelor comune dintre Republica Moldova și SUA, în mod special cele implementate prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), care favorizează dezvoltarea economiei naționale, aduc beneficii cetățenilor și contribuie la dezvoltarea unui climat de afaceri investițional favorabil. În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat importanța colaborării dintre Moldova și SUA, mulțumind pentru susținerea constantă şi contribuția substanțială pentru implementarea reformelor structurale, precum și pentru asistența financiară valoroasă acordată țării noastre de către Statele Unite, prin diverse proiecte bilaterale de colaborare.

De asemenea, Chiril Gaburici a reiterat că prioritatea Guvernului Republicii Moldova este de a crea oportunități și facilități pentru oamenii de afaceri, precum și de a simplifica procedurile de inițiere și dezvoltare a afacerilor. „Ministerul Economiei și Infrastructurii vine cu propuneri și soluții pentru relansarea antreprenoriatului și simplificarea procedurilor birocrate de administrare a afacerilor, pentru ca astfel să facem viața businessului mai confortabilă. Avem discuții permanente cu reprezentanții mediului de afaceri, la care discutăm provocările pe care le întâmpină, propunerile și soluțiile identificate”, a notat Chiril Gaburici.

Totodată, ministrul Economiei și Infrastructurii a solicitat suportul SUA și USAID pentru continuarea proiectelor comune derulate, ceea ce va facilita dialogul bilateral. „Dorim dezvoltarea și extinderea parcurilor IT, promovarea Republicii Moldova drept destinație turistică și promovarea produselor naționale exportate pe piețele străine. Astfel, suportul oferit în continuare de SUA și USAID va facilita aprofundarea relațiilor comercial-economice bilaterale și va constitui un real suport pe toate domeniile prioritare ale Republicii Moldova”, a specificat  Chiril Gaburici.

La rândul său, Administratorul Adjunct pentru Europa şi Eurasia în cadrul USAID a apreciat schimbările pozitive înregistrate în Republica Moldova și a menționat importanța continuării reformelor pentru modernizarea economiei și îmbunătățirea climatului de afaceri.

Directorul misiunii USAID Moldova, Karen Hilliard, a menționat că apreciază relațiile bune de colaborare dintre Republica Moldova şi SUA în ultima perioadă, precum și reformele implementate de autorități în sectoarele economiei naționale, în special IT, reformele regulatorii, precum și crearea oportunităților pentru dezvoltarea mediului de afaceri. De asemenea, oficialii străini au menționat că doresc continuarea dialogului bilateral și susțin țara noastră în realizarea cu succes a politicilor economice. Totodată, USAID va continua să acorde asistență tehnică și financiară, și va încuraja mediul de afaceri să investească în Republica Moldova, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus