Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.05.2018

În perioada 30 aprilie – 6 mai 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 310,9 milioane lei

În perioada 30 aprilie – 06 mai 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 310,9 milioane lei, fiind perfectate per total 7 876 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 90 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 22 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 78 227 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 89 100 traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 17 987 și respectiv 12 762 traversări.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 222 de solicitări de informații legate de vamă.

De asemenea, șoferii își pot planifica ruta optimă prin accesarea rubricii ”Trafic Online”, unde pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi. Aplicația este disponibilă pe pagina web a Serviciului Vamal, unde  poate fi găsită și Harta interactivă a punctelor de trecere.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus