Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.05.2018

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit cu Pierre Moscovici, Comisar european pentru Afaceri Economice și Financiare, Impozitare și Vamă

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit cu Pierre Moscovici, Comisar european pentru Afaceri Economice și Financiare, Impozitare și Vamă

Întrevederea s-a desfășurat în marja reuniunii Consiliului de Asociere RM-UE, care a avut loc astăzi, la Bruxelles.Premierul s-a referit la situația economică din țară, menționând trendul pozitiv.  Reformele și măsurile economice adoptate de Guvern în ultimii doi ani produc rezultate, iar cooperarea cu UE are o contribuție esențială în acest sens.

Pavel Filip a accentuat importanța susținerii din partea UE pentru continuarea reformelor, precizând că Republica Moldova a îndeplinit condiționalitățile pentru alocarea primei tranșe din asistența macrofinanciară. Urmează ca Agenția Națională pentru Integritate (ANI) să devină funcțională și să fie aprobate amendamente la buget care să prevadă resurse financiare pentru activitatea ANI. Implementarea condiţionalităţilor pentru tranşele 2 şi 3 sunt, de asemenea, la un nivel avansat. „Guvernul va acorda prioritate îndeplinirii acestor măsuri, pentru a demonstra încă o dată angajamentul său pro-european și centrarea pe rezultate”, a spus Pavel Filip.

Țara noastră a înregistrat progrese și în implementarea reformelor în sectoarele financiar și de afaceri, în conformitate cu Acordul de Asociere și Zona de Liber Schimb Complex și Cuprinzător. Cu asistenţa UE și a partenerilor internaționali, cum ar fi Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, Republica Moldova reuşeşte să reformeze cu succes sectorul bancar. „Remarcăm cooperarea pe care o avem cu instituțiile internaționale și felul în care aceasta contribuie la stabilizarea economică și financiară a țării noastre”, a spus Pavel Filip. Totodată, țara noastră avansează şi în îndeplinirea programului cu FMI. 

Prim-ministrul l-a informat pe Comisarul Moscovici despre evoluțiile în investigarea fraudei bancare. Comisarul Pierre Moscovici a încurajat autoritățile să asigure investigarea fraudei și tragerea la răspundere a celor vinovați. Totodată, oficialul european a menționat necesitatea continuării eforturilor pentru îmbunătățirea managementului finanțelor publice și sporirea în continuare a acumulărilor la buget, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus