Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.05.2018

Implementarea reformelor în beneficiul cetățenilor, discutată de Pavel Filip și Johannes Hahn

Implementarea reformelor în beneficiul cetățenilor, discutată de Pavel Filip și Johannes Hahn

Importanța impulsionării reformelor care să asigure o calitate mai bună a vieții oamenilor a fost subliniată astăzi de către premierul Pavel Filip și Comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn. Oficialii s-au întâlnit la Bruxelles, după reuniunea Consiliului de Asociere RM-UE.

Pavel Filip și Johannes Hahn au trecut în revistă evoluţiile privind programele de suport bugetar şi de asistenţă pentru ţara noastră, menționând că discuţiile din cadrul Consiliului au reconfirmat intensitatea cooperării cu UE.

Prim-ministrul a reiterat atenția pe care o acordă personal reformei sectorului justiţiei şi continuării reformei administraţiei publice. Investigarea fraudei bancare şi sancționarea persoanelor vinovate constituie o altă preocupare a guvernării, alături de implementarea mecanismelor legislative și instituționale pentru prevenirea unor astfel de pericole.

Premierul a menționat că alegerile parlamentare din acest an au o conotaţie importantă pentru viitorul parcursului european al ţării, inclusiv sub aspectul configuraţiei pe care o va avea viitoarea coaliţie de guvernare. Pavel Filip și-a exprimat speranța că forțele politice pro-europene vor da dovadă de maturitate și vor ști să protejeze progresele înregistrate în procesul de integrare europeană.

Valorificarea asistenţei macrofinanciare este un alt element cheie al dialogului Republicii Moldova cu UE. Estimările indică existenţa premiselor necesare pentru îndeplinirea condiţiilor şi pentru celelalte două tranşe.

Comisarul european a salutat rezultatele obţinute de autorități în promovarea reformelor şi a subliniat că UE va susţine în continuare acţiunile orientate spre dezvoltarea democraţiei  şi a statului de drept.

Un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit participarea Republicii Moldova în cadrul dimensiunii multilaterale a Parteneriatului Estic. Johannes Hahn a apreciat implicarea activă şi angajamentul Moldovei în atingerea obiectivelor stabilite pentru anul 2020, anunță un comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus