Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-05-02/pe-26-iunie-va-fi-marcata-ziua-impotriva-abuzului-de-droguri-53814.html
Data: May 2, 2018 (22:07)

Pe 26 iunie va fi marcată Ziua împotriva abuzului de droguri

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media va propune plenului Parlamentului completarea Hotărârii de Parlament cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova.

În fiecare an, la 26 iunie, este marcată Ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri. Decizia a fost luată de Organizația Mondială a Sănătății, în 1987, cu scopul de a crește gradul de conştientizare privind problema majoră pe care o reprezintă drogurile pentru societate. Potrivit statisticilor, în lume, aproximativ 200 de milioane de oameni consumă droguri cel puţin o dată pe an. Dintre acestea, 25 de milioane sunt considerate dependente de droguri. În fiecare an, 200 000 de persoane mor din cauza bolilor legate de droguri.

În Republica Moldova, potrivit datelor Centrului Internațional Antidrog, în ultimii trei ani, consumul de droguri s-a triplat în rândul adolescenților, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.